AfriCAN går ind i kampen mod nedskæringer i Civilsamfundspuljen

Regeringen har varslet, at de planlægger at skære yderligere halvanden milliard kr. i udviklingsbistanden. Vi er selvfølgelig dybt uenige, så derfor har Bestyrelsen i AfriCAN skrevet et brev til vores udenrigsminister, Kristian Jensen.

Skær ikke i udviklingsbistanden

Kære udenrigsminister Kristian Jensen samt borgerlige udviklingsordførere.

Vi skriver til jer, fordi det forlyder, at man vil gennemføre markante nedskæringer på den langsigtede udviklingsbistand, fordi udgifterne til asylansøgere i Danmark overstiger det forventede. Vi vil gerne benytte lejligheden til på det kraftigste at fraråde disse nedskæringer, og vi håber, at I vil tage jer tid til at lytte til vores argumenter.

Regeringen har allerede skåret massivt på udviklingsbistanden. Det er noget, der kan mærkes, og som desværre betyder, at mange gode projekter til gavn for verdens fattige og udsatte må droppes. At skære yderligere halvanden milliard på området som bebudet vil være katastrofalt for dansk udviklingsarbejde og for de mennesker, som arbejdet kommer til gode.

Vi har svært ved at se rimeligheden i at sende regningen for flygtningestrømmen videre til nogle af de andre mennesker her i verden, der har mest brug for hjælp. Og det virker ærlig talt også som en kortsigtet løsning, for via udviklingsbistanden er Danmark med til at skabe stabilitet, demokratisk udvikling og økonomisk vækst i lande, der ellers risikerer at blive de næste konfliktområder.

AfriCAN er en lille organisation baseret 100 % på frivillige kræfter. Vi har ingen ansatte, ingen lokaler og ingen udgifter til dyre konsulenter og lignende. Netop derfor kan vi og andre små udviklingsorganisationer gøre en stor forskel for forholdsmæssigt få penge. Vores arbejde vil imidlertid ikke være muligt uden midler fra Civilsamfundspuljen under CISU, der risikerer at blive ramt meget hårdt, hvis den danske udviklingsbistand beskæres yderligere.

Vores bøn til jer er derfor denne: Lad være med at skære yderligere i udviklingsbistanden. Vi ved kun alt for godt, at penge ikke gror på træerne, men de kan og skal findes andre steder end hos verdens fattigste.

Med venlig hilsen Bestyrelsen i AfriCAN