Vores historie

AfriCAN blev en realitet i 2012, hvor idéskaberen Mille Shalini Pjedsted startede organisationen efter flere års overvejelser.

Mille har arbejdet og rejst en del i Afrika, blandt andet Zambia, Sydafrika, Ghana og Uganda, hvor hun har været involveret i udviklingsarbejde på flere niveauer. Mille har altid prioriteret et tæt samarbejde med lokalbefolkningen og de små organisationer, for at finde bæredygtige løsninger. Derudover havde hun et brændende ønske om at skabe noget, som var unikt og anderledes, med unge mennesker i fokus.

Dette skabte lysten og vilje til at gøre en forskel. Prøve noget nyt, bryde nogle grænser og bruge hendes netværk. Mille er af den overbevisning, at uddannelse er et centralt element i fremtidens Afrika. Derfor er en af de væsentligste udfordringer for kontinentet manglen på højtuddannede, som kan gøre en forskel internt i landet samt kræve en lokal forandring.

Set i lyset af hendes baggrund og passion for at gøre en forskel valgte Mille at skabe organisationen AfriCAN, som kunne rumme forskellige projekter. Navnet bygger på filosofien om empowerment ”Hjælp til selvhjælp”. Det var vigtigt for hende, at understrege, at AfriCAN og vesten ikke behøver at redde Afrika men derimod støtte potentialet for en social og økonomisk bæredygtig fremtid – nemlig igennem de ressourcestærke unge studerende, der søger uddannelse og, som har potentiale til at blive morgendagens ledere.

”Uddannelse er vejen frem til at skabe ressourcestærke mennesker, hvis engagement i lokalområdet kan være med til at løfte et land ud af fattigdom”